torsdag 14 april 2011

Löpsedlar!!!Har man inget bättre för sig kan man alltid reta sig på löpsedlar... Vem hittar på dessa rubriker? "Får" jag pengar av smilfinken till höger i bild?

Genom åren har jag, som "egen företagare" (alla författare/konstnärer/rådgivare MÅSTE ju vara företagare) betalat in miljontals kronor i skatt. På delar av mitt yrkesutövande (zen coachingen + föredrag) betalar jag, förutom ca 50% i skatt och sociala avgifter (räknat EFTER avdrag) dessutom 25% i moms (i övrigt 6%, i regel). Min poäng här är att jag MED FÖRTJUSNING skulle betala dessa pengar om de ledde till ett samhälle med vettiga skyddsnät, fungerande sjukvård (för fysiska OCH psykiska smärttillstånd) och annat som hör hemma i ett solidariskt samhälle. Av någon obegriplig anledning, eftersom jag inte kan släppa visionen av ett sådant samhälle, fortsätter jag lydigt att betala in dessa pengar.

Det känns lite konstigt att läsa att jag "får" pengar av Borg. HAN kan gärna "få" mina pengar, om jag i utbyte får ett samhälle med sådana regler och villkor att jag slipper se mina vänner (bl a inom kultursektorn och i sjukdomssituationer) förnedras och slita ont för att ö h t klara ekonomin och överleva.

Skratta kan man däremot göra åt löpsedeln nedan. Att allting som omtalas i media ska skildras som "en kamp" visste vi redan. Men hur ser kampen i mjölkdisken ut?

6 kommentarer:

 1. Usch ja, vår och budget borde inte få skrivas ihop som ett och samma ord, särskilt inte när den blå smilfinken har fifflat ihop den. Undrar sen vilken tidning som står bakom löpsedeln "så mycket MER får du av Borg". Det är ju ett skämt, men som många, konstigt nog, ändå går på.
  /U

  SvaraRadera
 2. "Så mycket mer får du…" Det kan väl inte beskrivas som annat än politisk propaganda. Den andra rubriken var däremot riktigt kul. Fyndigt.

  SvaraRadera
 3. Jo. Att saker och ting hårdnar i frysdisken vet vi, men nu även i kyldisken....Och så vidare.

  SvaraRadera
 4. När jag var i Visby för snart ett år sedan passerade jag en trubadur som sjöng "Det är inte lätt att vara Nogger i dagens glassamhälle".

  SvaraRadera
 5. Jag misstänker att kommentarerna till den här posten kan bli en långkörare. Kanske kan jag vinna över Kreti-och-Pleti som fick 49 kommentarer på sin post om udda strumpor i tvättstugan.

  SvaraRadera