tisdag 26 april 2011

Here comes the sun?
Anti kärnkraftsdemonstration på Sergels Torg kl 1800-1900. Men det vet ni kanske redan.

Kommentar 27/4. Hm, kunde ha kommit fler. Kom 7000 vid demo mot sverigedemokrater. Gissa om kärnkraft är lika viktig att protestera mot? Men som sagt, informationen nådde nog inte ut riktigt. Mycket bra tal under demonstrationen, av bland andra Anita Goldman och Olof Buckard (i sitt esse).

Nå, allt tyder på att denna fråga nu har vaknat ur sin mångåriga, av politiker, kärnkraftslobby och media påtvingade dvala. Synd att det behövdes en katastrof i Japan för att väcka den. Men hoppas att den nu har ny vind i seglen. Det tycks så. All heder till dem som kämpat för att hålla den vid liv. Till exempel (jag säger det igen) den formidabla Eva Moberg.

2 kommentarer:

  1. För någon vecka sedan hade programmet Medierna i p1 gjort en granskning av de experter som uttalar sig om situationen i Japan. Alla som hävdade att det inte var någon större fara visade sig få pengar till sin forskning från kärnkraftsindustrin. Tyvärr verkar inte tv/radioprogram upptäckt detta eftersom expertarna får uttala sig om och om igen. Det mest smaklösa uttalandet jag har hört var i p1-morgon i förra veckan då en forskare på fullt allvar, trots att hon räknade upp olika följder av katastrofen i Tjernobyl, hävdade att oron för strålning är värre än själva strålning i sig.

    SvaraRadera
  2. Kolla gärna den här länken. Det Buckard citerar alldeles i början av YouTube-inslaget (vilket inte framgår i inslaget) är en bilaga i DN, jag tror förra året...

    http://www.youtube.com/watch?v=0tb5IXvpz0s

    SvaraRadera