torsdag 21 april 2011

Glad påskGlad påsk på er! Det verkar som om romanen nu äntligen har hittat sin form och tuffar på i den (puh).

Skärtorsdagen bjuder på fint väder och helgen på både trevligt umgänge och möjligheter att pyssla med romanen. Långfredagen, som nuförtiden har fått en alltför frivol framtoning i samhället, kommer jag självklart att ägna åt den allra mest avancerade typen av mindfulness-meditation: deklarationsmeditation. Ett passande sätt att hedra Kristi lidande? Möjligen iför jag mig tagelskjorta under utövandet.

Som de visa zenmästarna säger: "Före upplysningen, inkomstdeklaration. Efter upplysningen: inkomstdeklaration."

2 kommentarer:

 1. det har du ju rätt i, istället för att lägga ärtor i skorna på långfredagen till åminnelse av krist lidande kan man sätta sig med deklarationen.

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Jag kan en historia om deklarationer.
  I det gamla Ryssland var en rik handelsman på väg till centralorten för att lämna in
  sin självdeklaration. Det var vinter, skaren var stenhård och iskristaller gnistrade om medarna – draghästarna rusade fram.
  Men det bar sig inte bättre, än att en flock vargar tog upp jakten på dem. Vargarna kom allt närmare och var snart alldeles inpå såväl släden som de skenande hästarna.
  Handelsmannen blev utom sig och började kasta ut korvar och stora köttstycken rakt i käftarna på de glupska odjuren. Men de slukade allt – tom en och annan ring och ett halsband åkte ner i de vidöppna gapen …
  När en av vargarna började klättra upp i släden blev den hårt trängda handelsmannen så hysterisk att han slängde ut sin självdeklaration.
  Men DEN svalde inte ens vargarna …

  Det är en sedelärande historia det där …
  Själv har jag två deklarationer att pyssla om under påsken, min egen och min fars. Skall förresten bli skönt att möta ljuset på allvar nu, kunna gå ut i markerna och känna doften av jord och fukt ... och ana de smygande stegen i tassemarkerna ...

  Glad påsk, själv!

  /Hälsningar Lars

  SvaraRadera