tisdag 15 februari 2011

Skrivprocess, rapport, blä.Jaha, så var det dags. För nedläggning. Och förhoppningsvis omstart. Alltså. Det har hänt förut. Man skriver och skriver, fast förvissad att det är mycket bra. I det här fallet: 138 inskrivna sidor. Sen, mina vänner, så LÄSER MAN IGENOM ELÄNDET.

Och upptäcker att nääää, det här duger inte. Det här är i bästa fall ett råmaterial, där man kan hitta vissa korn att börja om med. Så nu ska jag gå och köpa papper och göra en utskrift av de 138 träliga sidorna. Som det inte kommer att bli mycket kvar av, tror jag. Lyckligtvis har en idé om någon annan sorts utformning börjat knacka på redan. Kan eventuellt bli bra. Men innan jag får börja om igen måste jag ta itu med allt jag har struntat i medan jag skrev de 138 träliga sidorna.

Om det har hänt förut? Jo minsann. men som tur är lyckas jag glömma bort varje gång, att det första utkastet sällan är ett Mästerverk. Annars skulle man väl inte fixa att skriva det...

I övrigt ser jag att en annonsör på Google uppmanar mig att "Hitta En Polsk Fru" i den annons som poppar upp när jag jobbar med bloggen. Kan det möjligen vara lösningen?

8 kommentarer:

 1. Ja, Polska fruar är väl lösningen på allt nu för tiden, testa, vetja :)

  Jag ser att du använder uttrycket "inskrivna sidor", betyder det att du inte skriver direkt på datorn? För hand?
  Själv tycker jag mycket om det gamla hederliga kollegieblocket och en inte alltför kladdig bläckpenna, det öppnar upp gömmorna längst inne i hjärnan.

  Har precis läst "Samtal med djävulen".Den var suverän!Så fick jag det sagt :)

  Lycka till med de 138 sidorna! Och resten...

  Ramona,
  Bandhagen

  SvaraRadera
 2. Tack för de uppmuntrande orden! Jo, jag skriver först för hand; en gammal vana som är djupt inrotad. "Samtal med djävulen" började som en ganska ofokuserad långnovell en gång i tiden (för flera år sedan) så den bär syn för sägen (att det kan behövas ett första, inte så lyckat manus att utgå från) Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. vad kommer det nya projektet handla om? håll oss uppdaterade

  SvaraRadera
 4. Även en dåligt skriven bok kan bli en best seller. Nämner inga namn...

  SvaraRadera
 5. Det nya projektet (om det blir av) kommer att ha samma tema som det gamla projektet, dvs på något sätt förhålla sig till vampyrtrenden. Mer säger jag inte, då avslöjar jag för mycket. Dessutom vet man aldrig, jag kanske inte kan genomföra det.
  Och visst vet jag att en dåligt skriven bok tyvärr kan bli en bestseller. Men så ska vi inte ha det.... Hellre en liten osedd bok som man är nöjd med än en hafsigt skriven bok som blir bestseller... Dock tror jag att min bestsellerpotential är mindre än noll. Så mycket har 34 års verksamhet lärt mig...

  SvaraRadera
 6. Fotot är taget på den nedlagda järnvägsstationen i Molkom, Värmland.

  SvaraRadera
 7. På tal om att inte första utkastet blir bra.

  Jag har sett hur Frödings fantastiska dikter såg ut som arbetsmaterial.
  Där var det strykningar och överskrivningar minsann. Vissa ord kunde vara ändrade upp till tio gånger.

  Så tydligen är det nog ganska vanligt att ett litterärt alster inte blir bra vid första utkastet. Om man är noga och vill att det ska vara bra vill säga.

  mvh/

  SvaraRadera