tisdag 2 mars 2010

Tand för tunga?

Skulle beställa tågbiljetter och SJ´s växel hade tydligen brakat ihop under vädertrycket, för det gick inte att komma fram. Efter flera fruktlösa försök tog jag skeden i vacker tass och åkte in till Centralstationen med t-banan, där följande förtjusande samtal mellan två damer i sin bästa ålder utspann sig:

Dam A: Svante ha samla ölburkar, han har fyra fulla kassar. Ja sa åt han å inte kasta dom utan ta dom ti affärn å panta dom, de blir ju mycke pengar, han ha samla sen före jul. Ja menar, han kan ju gå två gånger med dom om han tycker de e mycke å bära.
Dam B: Eller ta två i varje hand. Kassar menar ja. Hur mycke pant e de man får? Skullerom inte höja?
Dam A: I oktober. Höjerom från femti öre ti en krona.

Det är här jag får VÄLDIGT svårt att inte lägga mig i. Jag vill säga, att om Svante väntar med att lämna in och istället samlar ända till i oktober, har han troligen tio kassar och storkovan. Tänk vad man kan tjäna pengar på att dricka öl!

En annan gång kunde jag inte hålla tyst. Där satt två män som samtalade med varandra på svenska, dock gav intonationen vid handen att de kom från några andra länder, tydligen inte med gemensamt språk.
Man A: Du ska inte tro på dom där mullorna, dom vet ingenting.
Man B: Men du får fyrtio vackra kvinnor när du dör!
Man: Det påstår mullorna ja. Det tror inte jag.

Varpå jag upphov min röst - jag KUNDE inte låta bli - och frågade, med huvudet på sned, om rättrogna kvinnor fick fyrtio vackra män när de dog.

De skrattade så gott. Mitt problem är att jag fortfarande inte riktigt vet åt vad.

2 kommentarer:

  1. Vad bra Tendens var idag. Jag visste inte att det fanns en teknik att komma åt och prata med dom svarta sidorna. Är det svårt?

    SvaraRadera
  2. Hej! Roligt att du uppskattade samtalet. Är du nyfiken så läs boken ("Hur jag lärde mig älska mina värsta känslor") Där finns även, på slutet, en lista med annan litteratur som kanske kan vara givande! Och det intressanta med dom svarta sidorna är att "under" det svarta finns ofta något helt annat än man hade väntat sig. Om man t ex tittar efter en positiv intention eller längtan bakom nåt man tycker är otrevligt hos sig själv, så kan man ganska lätt hitta den...i boken finns exempel...

    SvaraRadera