lördag 1 maj 2010

Sköna maj välkommen


Jag är normalt inte speciellt begiven på sprit.( Ja, så till den grad obegiven att delar av den mer drogromantiserande bekantskapskretsen ibland kallar mig för "tråkig", trots att jag brukar lyckas bli ganska livad helt utan sprit.) Igår var jag dock på en mycket rolig valborgsfest och där drack jag lite vin. Och KONJAK. Jag tål inte konjak. Jag minns VÄLDIGT väl en annan gång när jag hade druckit konjak och vaknade dagen därpå med en monumental baksmälla, omöjlig att få bukt med.

Problemet var bara att jag den dagen, tillsammans med ett antal andra kulturpersonligheter, skulle bli fotograferad av en glassig tidskrift. Vi var ett gäng gamla GOTER nämligen (nå, ett par unga också); personer som en gång i tiden hade varit intresserade, eller fortfarande var intresserade, av den skräckromantiska genren. Och det skulle göras ett fotoreportage om oss.

Kan aldrig motstå sånt; men nu tog det emot. Redan tidigt på morgonen skulle vi bli sminkade och uppklädda. Det gick väl ganska bra. Men sedan forslades vi i en liten buss ut till ett pittoreskt TRÄSK en bra bit utanför Stockholm, där fotograferingen skulle ske.

Det var svinkallt. Det tog lång tid. Sammanlagt nästan elva timmar, med sminket, resan och allt. Baksmällan gick inte över. Fotot var barmhärtigt suddigt (och ja, vi hade kul ändå). Jag hade lila hår just då, eller vinrött kanske, en färg som inte hade blivit så med flit, men teamet uppskattade den, minns jag.

Jag lovar att bli seriös igen snart....

2 kommentarer:

  1. Själv vaknar jag och ser färgglada kaniner trots att jag inte drack en skvätt ens i går....;-)

    SvaraRadera
  2. Halli hallå. Har läst en stund här och känner at jag gärna återkommer. Älskar när jag hittar bloggar med läsvärt och substansfyllt material men ändå med glimten av humor mellan raderna
    Ha de gott
    Emma

    SvaraRadera