fredag 20 augusti 2010

Vägen till RadiohusetIdag var jag på Radiohuset och intervjuades för "Människor och tro" (sänds fre 20/8) (Tack för att P1 finns, där man kan höra/deltaga i lite längre och fördjupade samtal).

Ska jag till Radiohuset brukar jag alltid gå från Karlaplan, för att få hälsa på den konst som är utställd i glasfoajeerna i Garnisonen. Där finns bl a Evert Lindfors underbara "Noaks ark" (ovan och nedan) och Torsten Renqvists "Karl den tolfte sover stående" (tyvärr gick det inte att gå in och fotografera den så jag fick ta bild genom glaset). Renqvist är en av mina absoluta favoriter.

Karl den tolfte sover stående, av Torsten Renqvist.Nästan framme vid Radiohuset la jag också märke till detta nya tillägg till konstutbudet på Karlavägen; jag hittade ingen titel men kanske lyder den "Jan Björklund sover stående" eller möjligen "Jan Björklund sover leende"?Kära gamla Radiohuset! Efter snart en veckas förvirrande recensionsmangling kändes det som om min insats i programmet skulle riskera att heta "I. Edelfeldt sover sittande" men en kopp kaffe och Tihti Hahns pigga och intresserade närvaro väckte mig.

6 kommentarer:

 1. P1 och P2 är de radiokanaler jag brukar lyssna på. Medelålders som jag är. P3 har vissa underhållande humorprogram.

  Reklamradiokanaler där man aldrig får veta vad låtarna och artisterna heter kan gå bra att lyssna till när man diskar. På sin höjd.

  Människor och tro brukar jag lyssna på, så jag planerar lyssna på dig. Filosofiska och Teologiska rummet och Spanarna lyssnar jag också gärna på... för att inte glömma en hel del annat jag avnjuter när radion är på.

  Framtiden börjar väl på BB/KK om det är där man föds. Sedan slutar den när man som pensionär lockats att rösta på det parti som lovat mest sänkt pensionsskatt åt "sistagångsväljarna", om man vill uttrycka sig lite cyniskt.

  Jag har jobbat i skolan i mer än tjugofem år och känner inte igen min arbetsplats varken som någon "flumskola" eller "korvstoppningsanstalt". Det har aldrig funnits något sådant där man struntat i kunskaper och förmågor eller mekaniskt proppat eleverna fulla med utantillinfo. Det första är en sagoskola som bara finns i borgarnas hemska myter om "Socialdemokraternas skola", och den har aldrig funnits i den samhällssektor jag jobbat hela min vuxna tid. Enligt min erfarenhet. Det andra är en sagoskola sossarna skrämmer med som inte ens fanns när jag gick i realskola och på gymnasiet på 60-talet.

  Alla som varit elever tror de är experter på skolan. Konstigt nog tycker inte alla att de är experter på sjukvård därför att de varit patienter. How come this difference?

  SvaraRadera
 2. Hej "Fredimellanöstern" - jag har lite för mycket inbokat för att kunna ta emot nya klienter. Jag får hänvisa dig till hemsidan www.zen-coaching.com där du hittar andra zen-coacher.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. är det säkert att du inte kan hitta en lucka jag hade verkligen hoppas på att få träffa just dig du är speciell jag tror verkligen att vi båda går miste om nåt om vi inte träffas det var jag som kallade mig fredimellanöstern tidigare

  SvaraRadera
 5. du är inte helt utan insikt.... motfrågan vad menar du med tro?... visar att du insett ordens begränsning och betydelse.... men simoni är en av de värsta synderna och den grasserar i Sverige idag.... importerat från USA förstås, som så mycken annan skit...
  ha det
  lennart

  SvaraRadera