måndag 20 september 2010

Uppgivenhet och en gnista hoppGanska så uppgiven var jag på väg hem på morgonen efter valvaka hos en kompis... inte hade jag trott att det skulle gå så illa med valet... kände mig ungefär som fallfrukten jag fotograferade på väg till t-banan. Vid tretiden landade så ett sms i min mobil om demonstration mot SD på Sergelstorg tre timmar senare....Helt otroligt! Stockholmarna gick man ur huse för att protestera argt men fredligt och plötsligt kände man hur något slags litet hopp tändes! Wow!

Dock: förekomsten av röda flaggor med texten REVOLUTION på fick mig att önska att jag, förutom det pyttelilla miljöparti-märke jag bar, skulle ha haft med mig en GRÖN flagga med texten EVOLUTION på. Förhoppningsvis blir det fler demonstrationer (kanske en varje dag klockan sex?) och om det finns några från miljöpartiet som läser min blogg så....

På vägen från demonstrationen promenerade jag genom stan och passerade därvid de östermalmska skyltfönstren nära Riche där ett rosa och glittrande kattdjur tydligen gjorde reklam för en handväska, oklart varför. En absurd avslutning på denna omväxlande dag. Dödstrött. Ska ta ett bad och sedan sömn.

3 kommentarer:

 1. Det måste bli sämre innan det blir bättre. Att demonstrera mot att folk har röstat "fel" känns för mig konstigt. Att träffas och digga läget tillsammans är däremot okej. Jag röstade också på MP (efter slantsingling, haha) och de gick ju framåt så det finns hopp. Smygrasismen har ju funnits hur länge som helst så det är inte konstigt att de slutligen tagit sig in i riksdagen. Dessutom så har ju SD fått hur mycket mediauppmärksamhet som helst. Med två Block (som i USA!) så framstod också SD lite som underdog. Jag tycker att de andra partierna har sig själva att skylla. De har inte skött det snyggt. Några reflektioner dan efter.........

  SvaraRadera
 2. Jag tror demonstrationen var viktig av flera olika skäl. Ett (viktigt) var att visa solidaritet med de människor som av SD utpekas som syndabockar. Självklart kan man inte demonstrera mot ett demokratiskt förfarande (och jag tycker du har helt rätt i dina tankar om mediauppmärksamheten mm)... Men man kan, som sagt, visa solidaritet med de orättvist utpekade; visa att det här inte är några värderingar som "svenska folket" i stort delar....Det kändes gott att så många engagerade sig i frågan.

  SvaraRadera
 3. Man demonstrerade med största sannolikhet mot SDs politik och inte mot deras väljare.
  Sedan tycker jag personligen att de som hållit på de rödgröna i fyra år nu plötsligt ändrar sig är en skock får, som förmodligen kommer att ändra sig igen lagom till nästa opinionsmätningar.

  SvaraRadera