onsdag 22 juni 2011

Bokrekommendation



Rekommenderas varmt, både pga innehållet, stilen och sättet han närmar sig ämnet!

10 kommentarer:

  1. Du är visst hardcore djurskyddare* du, det här är andra no-nonsense no-BS boken i ämnet du lyfter fram. Heja heja Inger! ♥

    *...eller hur du tänker på det. Om inte annat så är det ju rimligt att i vår tidsålder ha en samhällsdebatt kring hur vi behandlar djur och hur vi tänker kring våra handlingar - och det bidrar du till genom att sätta ljuset på böcker som dessa:-D

    SvaraRadera
  2. Nej, jag är dessvärre inge hardcore, jag är en lat låtsasmiljöskyddartyp som visserligen inte äter kött och inte flyger (jag menar i plan), och som är med i massa rädda-världen-organisationer men fortfarande faller för fisk när det finns få andra alternativ. Fast efter den här boken vete fan.

    SvaraRadera
  3. Jag kan inte sluta undra om du praktiserar levitation;) (Det var det där med att du inte flyger jag menar i plan...

    SvaraRadera
  4. ”Jag vet inte vem jag är, men jag vet vad jag äter” skriver Salvador Dali i sin självbiografi ”Salvador Dalis hemliga liv” från 1941.

    Betydligt senare rön har visat att under det att cellerna förnyas (vart sjunde år) byggs nya strukturer in i de gener som skall ligga i det DNA (desoxiribonukleinsyra alltså …) som formar kromosomerna i dessa nybildade celler.
    Anlagen uppdateras alltså medan vi lever (!) Våra gener är inte statiska, de omformas under inverkan av födoämnen (… bland annat, även miljön inverkar – MILJÖN – så var det sant och ingen myt!). Allt detta enligt en programserie i Kunskapskanalen: Vad Darwin inte visste.

    Numera är jag ju inte vegetarian längre (jag stod ut ett år, 1972-73) men bit för bit har jag lärt mig att komponera någon sorts syntes av vegetariskt och köttsligt. En sallad varje vecka, gärna med mjuka avokadoskivor till, porösa och mjälla till konsistensen. Och så fuskar jag förstås med skaldjur: En hög med räkor, rökta eller färska – vitt vin …
    Mums!

    SvaraRadera
  5. Catharina: att jag inte flyger (i plan) är en konstruktion av samma sort som " Svag is (vintertid)". Dvs att säga att man "inte flyger" verkar betyda att man antingen HAR flygförmåga men ej använder den, eller att man helt enkelt saknar flygförmåga; bägge formuleringarna skjuter s a s bredvid målet eftersom människor ytterst sällan har flygförmåga - men bägge formuleringarna blir också inadekvata beträffande flygplansflygning. Därav specifikationen, som inte blev någon specifikation eftersom den snarare gjorde det hela mer förvirrat. Hå hå ja ja, "avstår från att åka flygplan" kanske det borde stå - detta implicerar i o f s att jag skulle kunna tänkas glidflyga, eller flyga drake eller ballong eller möjligen zeppelinare, aktiviteter som jag inte ser någon miljömässig anledning att avstå ifrån utan undviker av ren feghet.Hoppas era midsomrar har varit bra, leviterade eller ej! (troligen får uttrycket modernt folk att tänka på surdeg eller nåt. ("bäst att lämna in degen på surdegshotell så att den leviterar som den ska").

    SvaraRadera
  6. Åh wow, jag trodde att det bara var jag som höll på så där! :)) Jag försöker desensibilisera mig själv från språknyansegenterror t ex genom att ibland säga 'vart' istället för 'var' (aj!) och genom att använda färre kommatecken än jag gjorde förr (aj! aj!) så länge det inte leder till missförstånd - men fortfarande känner jag blodtrycket stiga t ex när människor inte skiljer mellan sin och hennes/hans... aaaarghh...

    Ja levain är visst obligatoriskt numera men levitationen lever ännu på nätet och återfinnes under sökord hover cats och hover dogs m fl. Se här ett typexempel på hover cats. Och här ett exempel på en fusksvävare - fusk emedan den faktiskt ligger på ett glasbord, fie, fie! (Nu väntar vi bara på bilderna på dig i en zeppelinare;)

    (Ordet 'själv' här ovan är överflödigt förresten... men jag låter det stå kvar ändå... aj! aj! aj!)

    SvaraRadera
  7. Med viss risk för att min ringa mansperson icke uppfattas som fullt presentabel inför de vittra damernas ädla tankeutbyten, dristar jag mig ändock att fullfölja improvisationerna utifrån begreppet "levitation".

    Min tanke faller då på "Levi Petrus".
    Måhända skulle man kunna översätta detta namn med "Den upphöjde Petrus", ävensom "Den upphöjda Klippan" - väl medveten om att tolkningen icke är helt okontroversiell ...
    Nåja, min religiositet är väl närmast något man skriver i sand - i rinnande vatten ...
    Och Budda frågade honom: Vill du återfödas som klippa? Han svarade: Jag vill återfödas som hav. (Inget att bry sig ... det är bara jag som improviserar ... )

    Jag vill i alla fall ge Inger en eloge för hennes språk i bloggens poster.
    Du använder korrekta böjningsformer av svaga verb ("tillbragte" några dagar i Dalarna) samt pluralformer enligt originalspråkets grammatik
    ( Två "plektra" som pussas - kul!).

    Låt oss värna om de smakrika örterna i det svenska språkets ej alltid så väl omhändertagna köksträdgård. Det är inte bara "konjunktivets vissnande blomma" som där kräver vår uppmärksamhet.

    Må damerna hava en skön sommar!
    Den "lagerkransade".

    SvaraRadera
  8. Lars: "...icke [...] fullt presentabel"? Anyone som kallar mig vitter när jag far ut i penséer om hover cats är mig behaglig;)

    SvaraRadera
  9. Fniss! Tillönskar eder angenäma sommardagar framledes (eller heter det framdeles?)

    SvaraRadera
  10. några boktips som behandlar vårt förhållande till djur, finns på denna sida
    http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/webbshop/produkter/bocker-etik

    Pelle Strindlunds bok har fått mycket bra recensioner , annars vill jag varmt rekommendera Tomma burar av Tom Regan

    SvaraRadera