tisdag 26 juli 2011

ProjektKan bara konstatera att romanprojektet har havererat igen och att jag har börjat om från början. Det hela hade börjat kännas som ett slags Frankensteins monster som bara en blixt från ovan skulle kunna få liv i. Sedan fick jag en ny idé om formen på det hela. Får se om det funkar. Tillsvidare kan ni istället beundra ett genomfört konstnärligt projekt, Kent Karlssons spegelglasskulptur i form av en katedral, vid Villa Asters lada i Genevad, Laholm.

3 kommentarer:

 1. ”Fågel Fenix” i din roman kanske kräver flera återfödslar ur askan för att kunna utveckla sin rätta vingbredd … ?
  Eller finns där en amfora, som måste brännas i flera omgångar för att utveckla alla nyanserna i glasyren?

  Ja, du får ursäkta min naiva retorik men jag är ingen författare. Bara en enkel tjänsteman med utbildning i data och matematik …

  Laholm – där var jag för en del år sedan som kartläsare i en ballongtävling. (Inkvartering/supé i hotell/restaurang ”Gröna Lyktan”, vet ej om det finns kvar).
  Det är superhäftigt att stå däruppe i korgen och luta sig litet över kanten och jämföra terrängen nedanför med kartan. Det är precis som om marken också vore en karta. Allt stämmer! Då och då vill piloten ha en bäring och då får man som kartläsare dra en linje mellan de senast inprickade positionerna och ta fram den aktuella färdriktningen.

  Måhända kan man även jämföra ett romanarbete med detta … Att lägga sig på rätt höjd för att fånga upp den önskade fartvinden … Använda de senaste positionerna …

  SvaraRadera
 2. Katedralen är en del av en utställning med verk av bl.a Ojstersek, Cardell, Svenstedt. Bara som en liten hint om att det finns mera sevärt.

  SvaraRadera
 3. Ja, det borde jag ha nämnt... en mycket spännande sådan. Jag är lite slarvig med min blogg just nu, tiden går åt till att skriva.

  SvaraRadera