tisdag 12 juli 2011

BotanisktJaques Tati skulle ha älskat de scener jag idag deltog i och observerade i Visbys botaniska trädgård. Det fanns knappt en ros som inte blev dokumenterad av någon med kamera eller mobilkamera. Eftersom ingen av oss fotografer ville ha en person som fotograferade en blomma med i kamerasiktet, var flera av oss också upptagna av att vänta på att andra skulle ha fotograferat klart. Det hela påminde om något egendomligt rituellt beteende som skulle ha intresserat en zoolog från en annan planet.1 kommentar:

 1. Jo, Visby är ju fint.
  Minns att jag kom åkandes dit för länge sedan från Fårö ... Hade gått med mitt tält på Gotska Sandön (fraktbåt från Nynäshamn) och övernattat två nätter där och sedan fortsatt med en fiskare till Fårö – som vederbörligen inspekterades till fots under några dagar och nätter i det fria ...
  Det var tidig Maj, så jag hade hela Norst Auren för mig själv – den första tältnatten vid dynerna … ja, Natten var en ”katedral” och Havet dess altare … och bara jag och Vintergatan … Vad man kan få för sig!

  Med betydligt lättare packning visiterade jag Söderköping helt nyligen – promenerade längs kanalstigarna, åt av de vilda körsbären (den söta sorten!) och upptäckte faktiskt en liten gullig huggormsunge på en av stigarna, en bit utanför själva slussområdet inåt skogen ...
  Hann tyvärr inte fotografera den – den uppskattade inte turistens beundran ...

  Ja ... åsså rum på ”Söderköpings brunn” med utsikt mot parken (inte 25 kilo tält nu för tiden) – även detta hotell en liten ficka där tiden gjort en paus (ja, som Saltsjöbaden gissar jag).

  SvaraRadera