söndag 4 september 2011

StockholmsturismDen här helgen var vi turister i vår egen stad. Missa inte SLAS-utställningen på Kulturhuset. Och vill ni ha en bild av hur komplext ett människopsyke kan vara så ta också en titt i Nils Claessons bok om sin far, "Blåbärsmaskinen": hur det är att växa upp i ett alkoholiserat konstnärsgenis hägn. Jag älskar Slas konst. Och häpnar över hur precis och livstillvänd och frisk den är - samtidigt som hans privatliv tycks ha varit totalt kaos, bl a på grund av beroendet. Ungefär som när man hör Chet Baker sjunga.

Smalfika med minibiskvier på Kulturhuset. Naturligtvis utgick vi ifrån att de blå kopparna var för Män och de röda för Kvinnor.Runt Sergelstorg var det matmarknad. Aldrig sett så perfekta lökar, de var som juveler.Riktiga mineraler fann vi på GeoCity på Kungsgatan, en rik och fascinerande blandning av konstverk som naturen tillverkat. Otroliga fossiler och stenar, man kunde ha gått där länge och häpnat...

Och så (nedan) loppmarknad i Aspudden, ett jättejippo på fyra kilometer, så mycket folk att man knappt kunde ta sig fram...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar