onsdag 5 januari 2011

Trettondagsafton, Mystiska StockholmEfter en efterlängtad fikastund med en kär vän jag inte träffat på länge följde en promenad från Gamla Stan till T-centralen genom en stad som på bilderna framstår som mystisk, och hur kan man bättre tillbringa Trettondagsafton än genom att sedan skriva på "vampyr-romanen" som för närvarande dväljs i oansenliga pyttesmå skrivböcker med beige omslag från Muji, lätta att släpa med sig i ur och skur...

8 kommentarer:

 1. Eftersom ingen skriver några kommentarer i min blogg får jag väl göra det själv???? VARFÖR skriver ingen några kommentarer????

  F.ö: Välkommen, "Hemslöjdsgoten"!

  SvaraRadera
 2. Tack för de fina, vackra Stockholmsbilderna! God fortsättning!
  Jag är slarvig med att läsa din blogg, eftersom jag tycker den är alltför vardaglig för mina nuvarande behov. Som tillfrisknandenarkoman har jag ingen vardag (värd att orda om eller låta andra orda om sin). Jag har nog av min egen plåga och att leva och leka kring den.
  Men jag är djupt tacksam för din bok "Hur jag lärde mig älska min värsta känslor?" Bara titeln är en stor gåva, liksom innehållet.
  Så jag vill gärna visa min tacksamhet genom denna kommentar.
  Vad modig du är som vågar "tigga" kommentarer! Extra kram för det.
  Varm kram

  SvaraRadera
 3. Tack Torgust! Jo, jag håller med. Det "allvarliga" skrivandet och resonerandet hamnar numera inte i bloggen, den har mest blivit en plats för foton och vardagliga reflektioner. Detta beror på, tror jag, att bloggens format på något vis begränsar, och ofta inbjuder till missförstånd eller polemik som sedan inte kan fördjupas.

  Dessutom "ödslar jag mitt existentiella krut" (s a s) i böcker, seminarier etc, och bloggen har blivit ett slags kåserande avkoppling.

  Jag önskar dig lycka till med ditt fortsatta tillfrisknande. Och tack för orden om min bok!

  SvaraRadera
 4. Läste om din blogg i Konstvärden idag. Det är första gången jag är inne men jag kommer att fortsätta att läsa den. Så många roliga reflektioner du gör. Tack. Nu skall jag fortsätta att leta efter C G Jungs 'Röda bok' som du tipsade om i artikeln, den låter mycket intressant.

  Vänliga hälsningar
  Magdalena

  SvaraRadera
 5. Hej Inger!
  Jag har också läst din bok "Hur jag lärde mig älska mina värsta känslor" med stort intresse.Jag har haft en "svår" uppväxt och fått jobba mkt för att växa.Det var första gången som jag blivit bekräftad i att en skolios kan vara förvärvad även om jag hela tiden har vetat att det är så själv.Jag är mkt intresserad av att veta vilken form av kroppsterapi som kunde hjälpa dig.Jag bor i göteborg och antar att du träffat ngn i stockholm men det kanske finns någon duktig här också.tacksam för svar och tack för en bra bok! mvh Susanne

  SvaraRadera
 6. Suzanazul, jag gick till en erfaren kroppsterapeut (steg 2 psykoterapeut också) här i Stockholm som även är utbildad sjukgymnast. Det var en bra kombination. Jag antar att du kan googla på "kroppsterapi" helt enkelt (det är en särskild utbildning men alla har olika saker "i botten" förstås, inte alla är sjukgymnaster). Jag känner inte till hur det är i Gbg men i en så stor stad bör det finnas flera. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. God fortsättning! Angående bloggkommentarer tror jag att många som läser din blogg (och andra författarbloggar) kanske inte alltid vågar kommentera. (Trots att det tillhör bloggetikett att kommentera blogginlägg som man tagit del av och att svara på de bloggkommentarer man får.) Själv har jag varit "lite under isen" sen i julas och har varken bloggat eller kommenterat särskilt mycket. Men börjar kvickna till med plusgrader och tö.
  Ser väldigt mycket fram emot en "vampyr-roman" från dig. Hade varit intressant att följa din skrivprocess, som det verkar börjar du skriva för hand (verkar jobbigt...)
  /U

  SvaraRadera
 8. Sent tillkommet, men här är en kommentar från mig också. Du är inte ensam om att märka att kommentarerna är färre än vad de brukade vara, inte nödvändigtvis något som muntrar upp, men det verkar vara en generell nedgång. Flera av de författare jag följer på LiveJournal har observerat samma.

  Nå, hursomhelst ser jag också fram emot en vampyrroman, det kan nog sägas vara årets bästa nyhet faktiskt! Det går fort att bli mätt på översättningar av utländsk litteratur i samma genre.
  -Nene

  SvaraRadera